04 Lut Olimpiada o żywieniu i żywności

Dnia 11 stycznia 2019 r. odbył się etap okręgowy Olimpiady o Żywieniu i Żywności. Gospodarzem Olimpiady był Zespół Szkół Gastronomicznych im. Karola Liberta w Poznaniu. W etapie okręgowym brali udział uczniowie liceum i technikum. Zadaniem dla 50 uczestników konkursu było rozwiązanie testu obejmującego zagadnienia z zakresu gastronomii, żywności i żywienia oraz tematyki wiodącej- ,,Produkty mleczne technologia i rola w żywieniu”. Uczniowie naszej szkoły bardzo dobrze zaprezentowali się w zmaganiach Olimpiady zajmując następujące miejsca:
miejsce 8 – Zbigniew Kubis klasa4ja
miejsce 27 – Maria Zakrzewska klasa 3ja
Uczestnikom konkursu gratulujemy i życzymy dalszych sukcesów.

                                                                                                                                                                                                             

 Nauczyciele gastronomii

Polonez maturzystów na Rynku
Studniówka 2019 (zdjęcia + film)